Úvod Aktivity katedry Exkurze 2008/03 - Prosek Point

2008/03 - Prosek Point

Projekt s názvem Prosek Point Office Center zahrnuje tři budovy s pronajímatelnou plochou cca 25 300 m2. Jeho generálním dodavatelem se stala akciová společnost HOCHTIEF CZ.

Lokalita: Praha

Investor: Prosek Point s.r.o.

Realizace: HOCHTIEF CZ a. s., divize Praha o. z.

Typ stavby: Novostavba

Doba výstavby: 05/2007 - 05/2009

Hlavní ukazatele: zastavěná plocha: 5 942 m2, obestavěný prostor: 170 800 m3

Termín návštěvy: 28.03.2008

Organizoval: Ing. Klára Košťálková

Autor fotografií: Ing. Klára Košťálková

Základní údaje:

  • Projekt bude realizovat divize Praha. Stavba bude zahájena letos v květnu a její dokončení je plánováno na květen roku 2009.
  • Nový areál vyroste na křižovatce ulic Prosecká a Vysočanská. Svým pojetím se bude muset vyrovnat se starou zástavbou i s okolními panelovými domy. Budou ho tvořit tři devítipodlažní polyfunkční objekty. Všechny jsou konstrukčně i objemově shodné – lišit se budou pouze úhlem naklonění čelní fasády a její barevností v odstínech šedé. Každý objekt bude mít dvě podzemní podlaží, která budou sloužit jako parkoviště. Přístup je pochopitelně řešený i jako bezbariérový.
  • Prostranství mezi budovami vyplní tzv. piazetty, pobytové prostory se vstupy do jednotlivých objektů. V okolí Prosek Point Office Center budou zahrady, které budou přirozeným pokračováním okolní zeleně. Pocit vzdušnosti podpoří také fasády s nepravidelně dělenými pásovými okny. Pevný prostor mezi nimi vyplní obklady na bázi sklocementových desek.

Více informací: http://www.hochtief.cz/cz/informace-pro-media/prave-stavime/213

Fotogalerie: